Kada glumac koji je vegetarijanac igra ulogu koja u sceni treba da jede meso, dolazi do dovijanja, od slučaja do slučaja. Traže se razni načini da se ispoštuje njihov način ishrane, a da se snimi kako lik uživa u šnicli ili hamburgeru.

U filmu Spash iz 1984. glavna glumica Daryl Hannah na večeri uživa jedući jastoga. Zapravo, jastog nije pravi već je napravljen od hleba i krompira, u obliku jastoga. Toliko verno je napravljen da se u sceni i ne primećuje da nije pravi.

glumica vegetarijanac u filmu jede meso

U filmu Napoleon Dynamite iz 2004. ujaka igra Jon Gries koji je vegetarijanac. U jednoj sceni on treba da jede šniclu. Šnicla je u ovom slučaju bila prava i na snimanju, i on ju je stavljao u usta i žvakao dok se snima. Kada se kamera ugasi, ili se snima kadar u kom se on ne vidi, on bi je ispljunuo.

Film Network iz 1976. takođe ima sličnu situaciju. Arthur Burghardt je u restoranu Kentucky Fried Chicken pred samo snimanje napunio usta papirnim salvetama, tako da je prilikom snimanja scene zapravo žvakao njih.

Kada je u pitanju hamburger, naravno rešenje je gotovo očigledno. Glumci jedu vegetarijanski hamburger umesto običnog, koji “kao” jede lik u filmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.