sejtanov ratnik

Dakle, mladi reditelj Stevan Filipovic sigurno ima talenta. Nadam se, stoga, i filmsku buducnost. Dosta veoma dobro odradjenih scena, kadrova, … Moderna rezija, nekoliko novih “fazona” koji ne strce. Moram da pomenem i, nazalost preminulu, Katarinu Velickovic, koja je radila fotografiju na ovom filmu i umnogome doprinela kvalitetu ovog filma. Zvuk je takodje, odlicno uklopljen.

E sad, malo i zamerki. Vladimir Tesovic u ulozi Stanislava. Veoma losa gluma, a i dijalozi su mu uzasno napisani. Na trenutke, pomislim da je pokusan da se snimi jedan od onih filmova za Americke tinejdzere, oni horori ne B, ne C, nego F produkcije. Ima momenata gde sam to pomislio i nevezano za Stanislava. A onda, sledeca scena uradjena kao za Oskara (shvatam da on odavno nije merilo vrednosti, ako je ikada i bio, ali tako se kaze 🙂 ).

To povezivanje proslosti i sadasnjosti, zemaljskog i onostranog, nekako, … hajde da kazem da je moglo i bolje. Mozda je greska u tome sto reditelj nije drzao glavnu nit, ne vidi se jeli ta prica sa sejtanom zapravo ona koja povezuje sve ostalo i oko koje se vrti prica, ili su to beogradski srednjoskolci, kriminal, ili sta. Ali dobro, prvi rediteljski poduhvat bolje uradjen od desetog pokusaja u nas nekih cenjenih reditelja. Stevane, verujem da si i sam uocio greske, pa guraj dalje. Ocekujem remek delo uskoro.

I da – u koga je zapravo zaljubljen Cane – u Senku ili u Ticu? 😉

6 thoughts on “Sejtanov Ratnik

  1. Dika Filipovic je napravio do bola film, a pritom nikad pre nije radio nista duze od desetak minuta. Film nije Prohujalo sa vihorom ili Kubrikov film ali za prvo delo, za diplomski rad, mozda je cak bolji od Kusturicinog ili Dragojevicevog diplomskog filma

  2. “mladi reditelj Stevan Filipovic sigurno ima talenta” ?????????? Za šta ima talenta?
    Ovo je tooooliko glup, dosadan, 1000 puta vec vidjen film. Još kad sam cuo da svoj film poredi sa Ratovima Zvezda!!!!!!!!! George Lucas se u krevetu okrece.
    Doduše, iako je meni film nikakav, drago mi je da postoje kod nas takvi (takve vrste, žanra), jer, ocigledno, postoji publika koja bi ga pogledala.
    Bez imalo talenta, poente, estetski bizaran…. glupost.

  3. Ma daj bre ovde blate dizelase, a svi su zeleli, da vozr dobra kola (BMW) nose pistolj, kajlu na sebi ali nisu svi imali onu stvar za posao, epa ili imas muda ili ides u skolu, ja imam muda i idem na prava to je najbolja kombinacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.