I na ovogodišnjem FEST-u, već treću godinu zaredom, Naftna Industrija Srbije je pripremila iznenađenja za ljubitelje filma. Osmišljen je nagradni konkurs „Sa NIS-om na FEST“ za najbolji kratki film na slobodnu temu snimljen mobilnim telefonom. Zainteresovani za učešće na konkursu mogu da prijave svoje filmove do 1.marta u 12 sati preko aplikacije na Fejsbuk profilu NIS-a na sledeći način: snimak napravljen mobilnim telefonom, u trajanju do 3 minuta, treba podići na YouTube, a zatim se prijaviti na NIS Facebook stranici.

sa nisom na 40 fest

Stručni žiri u sastavu: Milutin Petrović, profesor režije, Slobodan Pešić, reditelj i Ivan Karl, urednik filmskog programa RTS-a i selektor FEST-a, najpre će izabrati pet najboljih radova. Nakon toga, od top 5 online glasanjem preko Facebook stranice biće izabran najbolji film. Glasanje počinje 2. marta u 12 sati i traje do 3. marta u isto vreme. U tom periodu jedan korisnik može da glasa samo jednom za jedan prijavljeni video. Nakon završetka glasanja, proglašava se najbolji kratki film koji će biti prikazan na svečanom zatvaranju FEST-a u Sava centru, a autor filma će biti nagrađen profesionalnom kamerom.

Dodatna obaveštenja u vezi sa konkursom mogu se naći i na NIS Facebook stranici kao i na sajtu NIS-a.

Nevezano za nagradnu igru, za posetioce 40. FEST-a u Sava centru, NIS će organizovati zanimljivu aktivaciju pod nazivom „Ko na filmu“, gde će publika svih 10 dana trajanja Festivala moći da se fotografiše na starinskom motociklu s prikolicom, ispred posebnog LED displeja sa različitim motivima filmskih pejsaža.

Leave a Reply

Your email address will not be published.