Mračni Vitez (The Dark Knight, 2008)

Režija: Christopher Nolan
Uloge: Christian Bale, Heath Ledger, Aaron Eckhart

Uvek je vrlo nezahvalno komentarisati velike blockbuster filmove odnosno filmove koji se rade u serijalima ali jednostvano mora. Kao referentni film naravno i sam koren ovog mračnog viteza jeste Batman Begins koji je uzgred budi rečeno ingeniozan i ja sam se kao i svaka naivčina nadala da će i sledeći film biti zaista ozbiljan i vrhunski urađen. Avaj! Da li početi od loše glume? Izgleda kao da su svi glumci za ovaj film bili pokupljeni uz pomoć štapa i kanapa i jedva dovučeni na snimanje sa njihovih nedovršenih odmora. Scenario pun teatralnosti i životnih mudrosti koji se tako lako pretače u lajt motive noćnog viteza koji sada kao odmetnik hrli nazad u tamu (vidi kraj filma). Dva časa i preko dvadesetak minuta skače malo s teme na teme kao jedan od lošijih verzija Džems Bonda pa sada da li će Brus oplakivati neuspelu vezu sa Rejčel, ili kreirati novo odelo uz pomoć kog ce lakše okretati vrat i gledati u retrovizor, ili će sam voditi kompaniju ili se lečiti od ubojitih pasa ili pak inspirisati na pravi način svakog građanina Gotama da uzmu pravdu u svoje ruke………..

Mracni Vitez The Dark Knight

2 thoughts on “The Dark Knight (Mračni Vitez)

  1. Nimalo se ne slažem sa recenzijom filma. Film mi se jako dopao i smatram da jedan od najboljih ove godine. Glumci glume onoliko koliko treba. U ovakvim filmovima se nikako ne sme preterivati jer će se se onda uništiti suština. Prostora da se iskaže lik nema u ovakvim likovima, ali uprkos tome Hit Ledžer je odličan.
    Više mi se sviđa ona druga recenzija na sajtu. Mnogo je bolja.

  2. Ako bih morao da izaberem jedan film između “Batman Begins” i “The Dark Knight” koji bih sačuvao od nestajanja,definitivno bih izabrao “Batman Begins”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.