39. FEST Evropa van Evrope

Feb 8th, 2011 | napisao | kategorija: vesti

O pobedniku takmičarskog programa 39. FEST-a odlučivaće žiri u sastavu:

Goran Paskaljević (Srbija), filmski reditelj koji je diplomirao na čuvenoj akadeniji u Pragu (FAMU). Snimio je preko trideset dokumentarnih filmova. Godine 2011. Verajeti film gajd ga je uvrstio među pet najboljih filmskih reditelja u svetu.

39 fest

Debora Jang (SAD) je filmska kritičarka i novinarka. 2007. godine je postala umetnički direktor Taormina filmskog festivala, jednog od italijanskih najstarijih i najcenjenijih filmskih festivala. Od tada radi na tome da ovaj festival postane događaj mediteranskog karaktera. Obišla je mnoge festivale i bila član brojnih festivalskih žirija.

Barbara Lori de Lašrijer (Francuska) je filmska kritičarka rođena u bivšoj Istočnoj Nemačkoj. Radila je kao istraživač, predavač i trener za interkulturalne komunikacije. Član je organizacije FIPRESCI, pa je širom sveta bila u komisiji mnogih međunarodnih festivala ( uključujući Kan i Veneciju )

Dubravka Lakić (Srbija), filmska kritičarka dnevnog lista Politika, rođena je u Beogradu. Diplomirala je žurnalistiku na fakultetu političkih nauka u Beogradu. Poznata je po svojim brojnim intervjuima sa velikanima svetske kinematografije. Autor je knjige Uvećanje – majstori moderne režije i koautor više knjiga o filmu. Dobitnica je više nagrada.

jos iz kategorije vesti


Tagovi:

ostavi komentar