Napuštajući Las Vegas

Oct 11th, 2007 | napisao | kategorija: razmisljanje, strani film

Napustajuci Las VegasOdličan film reditelja Majk Fidžisa iz 1995. Urađen je po priči Džon O Brajena, o kombinaciji notornog alkoholičara (Ben – Nicolas Cage) i prostitutke (Sara – Elisabeth Shue). Sama kombinacija je ubitačna. Da ne pominjem to da su se upoznali nakon što je Ben odlučio da se ubije pićem. Da pije dok ne umre. Scena kada pakuje kofer, pa nema dovoljno mesta te izbacuje neke košulje kako bi  unutra stala još koja flaša. Nikolas Kejdž je izvrstan. U sećanju mi je dugo ostala i scena u banci, gde je fantastično odigrao krizu, nije popio nista te mu se tresu ruke, i potom, kada ulazi pijan i srećan. Svakako, film koji se mora pogledati ako ne i imati u kolekciji.

Ima li zivot smisla kada alkohol prevlada? Može li se roditi ljubav? Kako se oseća prostitutka koja se veže za nekog? Film Leaving Las Vegas, Napustajuci Las Vegas, pokušava da odgovori na ova pitanja.

jos iz kategorije razmisljanje, strani film


Tagovi: , ,

4 komentara
ostavi komentar »

  1. Jedna mala ispravka prezime rezisera se izgovara Figis. Jedan od njegovih boljih filmova uz Time Code, Hotel, Liebes Traum i donekle Stormy Monday.:smile:

  2. Figis. Hvala na ispravci. 😉

  3. Savrseno prikazan dokaz ljubavi je kad Sara Benu poklanja srebrnu pljosku na poklon iako je zapravo totalno slomljena nemogucnoscu da mu pomogne!
    To me oborilo 🙂

  4. dje mogu naci da pogledam leaving las vegas sa prevodom na internetu

ostavi komentar