Počelo snimanje filma Top je bio vreo

Dec 27th, 2010 | napisao | kategorija: vesti

Danas je u Kozarskoj Dubici počelo snimanje igranog filma Top je bio vreo reditelja Slobodana Bobana Skerlića, koji je rađen po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića.
Prema rečima producenta filma Tihomira Stanića, film je rađen u koprodukciji Drina filma iz Beograda, Balkan filma iz Kozarske Dubice, Olimp filma iz Zagreba i C’est 3 iz Pariza.

pocelo snimanje filma Top je bio vreo

“Prva klapa je urađena u dubičkom naselju Puhalo. Film je rađen po scenariju i u režiji Bobana Skerlića. Snimanje će trajati do 24. februara i najveći deo snimanja radimo ovde u Dubici zbog toga što ovde imamo logistiku i sedište Balkan filma je u Dubici”

rekao je Stanić.
Takođe je najavljeno da će odmah posle ovoga filma, takođe, u Dubici početi da se snima i film Gorana Markovića Falsifikator.

“Ovde smo osposobili dobar deo ljudi u prethodnim filmovima koje smo radili, a to su Turneja, Neke druge priče i Neprijatelj. Osposobili smo dobar deo filmskih radnika i imamo adekvatne kadrove za snimanje filmova.”

kaže Stanić.
On je istakao da je ovo još jedna ratna priča, i da su mnogi tražili prava da rade film po ovom romanu koji je dosta atraktivan.

“Ja sam dobio pravo i odlučio sam se da reditelj bude Boban Skerlić s kojim sam godinu dana ranije dogovarao da radimo neki drugi film i ocenio sam da je on pravi reditelj za ovu priču. Rat je ostavio duboke tragove u ovom društvu, a ova priča i način na koji je ispričana, odnos između jednog dečaka i jedne žene koja brine o njemu faktički je odnos unutar žrtava rata, odnosno sudbina žrtava bezumlja. Ovo je odličan povod da se ispriča još jedna ratna priča i mislim da neće nikada biti dovoljno snimljeno filmova i antiratnih priča koje će urazumiti narod i podsećati ljude da je to poslednje što treba da se desi”

Stanić je dodao i da je budžet filma je 1 milion i 6 hiljada eura.
Boban Skerlić koji je radio scenario i režiju za film Top je bio vreo je rekao da se radnja filma dešava u zimskom periodu 1992 i 1993. godine u Sarajevu.

“Nama sarajevske eksterijere i dvorišta glumi Dubica, a ostale eksterijere snimamo direktno u Sarajevu. Obzirom da će snimanje trajati do kraja februara ako bude sve kako treba do kraja leta, početkom jeseni film će biti u bioskopima.”

Glavna uloga u filmu Top je bio vreo je poverena desetogodišnjem dečaku Stanislavu Ručnovu koji je iz Kozarske Dubice. U filmu glumi 48 glumaca: Anita Mančić, Mugdin Avdagić, Bojana Maljević, Slavko Štimac, Ivica Vidić, Gordana Gagić, Faketa Avdagić, Aleksandar Stojković, Sloba Perišić, Željko Stjepanović, Kenan Musić, Muhamed Dupovac, Stefan Bundalo, Sandra Ljubojević, Feđa Štukan i drugi.
Scenograf filma je Kiril Spaseski,a kostimograf Tatjana Radišić.

jos iz kategorije vesti


ostavi komentar