Skakač (2008)

Jul 28th, 2010 | napisao | kategorija: strani film

Film počinje sjajnom pričom o sposobnosti jednog tinejdžera da se teleportuje na bilo koji deo sveta. Jasan uvod, uobičajen za filmove XXI veka, donosi nam kliše dečka koji je zaljubljen u devojku, a neki siledžija im smeta. Međutim, zanimljiv je deo kada Dejvid otkriva svoju sposobnost i odlučuje da je koristi da bi opljačkao banku. Kada je ukrao onoliko koliko mu je bilo potrebno, preselio se u Njujork i počeo da živi raskošni život, skačući na bilo koji deo planete u bilo koje vreme.

Ubrzo ćemo otkriti da postoji inkvizicija za “skakače”, koja želi da ih istrebi. Evo nama naslućene putanje filma. Zanimljiv je odabir glumaca, ali gluma nije perfektna. Režija je solidna, lokacije su sjajne, a priča je jednosmerna, bez nekih velikih iznenađenja.

Jedna greška zapala mi je za oko. Dejvid i još jedan skakač se bore u koloseumu po noći, a onda se sele na vrh piramide u Gizi, gde je dan. Zanimljivo je i to kako Mili prihvata Dejvidovu moć teleportovanja. Ona je na to odreagovala kao da joj je rekao da ima pet prstiju na levoj nozi!

Film ima logičan rasplet, a ostavljen je prostor i za nastavak, koji se uveliko sprema.

Moja ocena ovog filma je: vrlo dobar (4-)

Režija: Dag Liman

Uloge:  Hajden Kristensen, Semjuel L. Džekson, Rejčel Bil, Džejmi Bel.

Žanr: Akcija, Avantura, SF, Triler

Budžet/ zarada: $85 miliona/ $222 miliona

Originalni naslov: Jumper

skakac 2008

jos iz kategorije strani film


Tagovi: , , , , , , , , , ,

jedan komentar
ostavi komentar »

  1. Nije tako los…Mada moze to i bolje!U svakom slucaju preporucujem…..

ostavi komentar