Zaustaviti lupanje srca

Mar 6th, 2014 | napisao | kategorija: strani film
Stop the Pounding Heart (2013)
Stop the Pounding Heart posterRating: 6.9/10 (689 votes)
Director: Roberto Minervini
Writer: Roberto Minervini (story), Diego Romero (story), Roberto Minervini (screenplay)
Stars: Sara Carlson, Colby Trichell, Tim Carlson, LeeAnne Carlson
Runtime: 98 min
Rated: N/A
Genre: Documentary, Drama
Released: 05 Dec 2013
Plot: Sara, a girl being home-schooled on a goat farm alongside her 11 siblings, finds her devout values challenged after she meets Colby, an amateur bull rider.

Film „Zaustaviti lupanje srca“, impresivna polu-dokumentarna drama o devojci Sari koja odrasta u Teksasu s jedanaestoro braće i sestara, u religioznoj porodici farmera.

Reditelj Roberto Minervini stvara izuzetno živu sliku zajednice u asketskom, sugestivnom filmu, u kome su vešto izostavljena tradicionalna sredstva dramatizacije priča o adolescentkinjama u određenom okruženju.

Minervini uspešno konstruiše snažne portrete jedinstvenih junaka, fokusirajući se na Sarinu potragu za novim putevima u životu.

Zaustaviti lupanje srca

Sara počinje da preispituje svoje stavove kada upozna kauboja koji ima naprednija shvatanja o životu. Snimljen sa amaterima u njihovom okruženju, film izbegava kritiku religioznog vaspitanja i života u zajednici; cilj mu je da prikaže poverenje u društvu u kome je porodično obrazovanje smatra prirodnim, kao i pucanje u metu u poodmakloj trudnoći.

Ovo je treća Minervinijeva poseta Teksasu pri kojoj nastaje film sa stvarnim ličnostima, dokumentarac s nekoliko režiranih sekvenci. Dominantno lirskog tona, ovo ostvarenje postiže suštinsku bliskost sa svojim junacima.

“Ono što me najviše privlači kod mladih ljudi jeste njihova emotivna nezrelost i ranjivost zbog kojih postaju žrtve manipulacije. Moji junaci su adolescenti. Njih motivišu život i smrt, ljubav i mržnja. Nagon za opstankom tera ih da se kreću u različitim smerovima“

kaže o svom filmu Roberto Minervini.

Roberto Minervini italijanski je fotograf, reditelj, muzički producent i predavač nastanjen u Americi. Posle stečenog mastera u Njujorku, preselio se u Madrid, gde trenutno piše doktorsku disertaciju. Zaustaviti lupanje srca poslednji je deo njegove Teksaške trilogije koju je započeo filmom The Passage 2011. godine i nastavio dramom o usamljenosti Low Tide (2012). Pre pomenute trilogije Minervini je snimio nekoliko kratkih filmova i sarađivao sa izvođačima elektro muzike.

jos iz kategorije strani film


Tagovi:

ostavi komentar